Det här tog fan priset!

Inte nog med att jag har mycket att tänka på nu medviktnedgång och allt... 
Jag tar de från början:
Jag och min sambo var påväg ner till stan för att handla mat. Vanligtvis kör han och jag kollar fb... Ser att jag har fått ett inlägg från en helt okänd kvinna som skriver till mig: "Har du inte tid att motionera dina hundar ska du fan inte ha hundar! Fan djurplågeri!".... Och min första tankte va bara: VA!? Va fan menar hon eller? Har hon skriit fel?
Sen började jag tänka efter och minns att jag la ut ett kort på min hund Elsa när hon springer på ett motionsband hemma. (Obs, vi använder de bara som ett komplement till henne för hon är outtröttbar! ;)) Va det de kortet hon syftade på? 
Skickade genast tillbaka till henne och frågade: Vadå? har du något emot hur jag motionerar mina hundar?
Hon svarade kvickt: JA! Tycker inte att de borde finnas till människor som du! Du borde fan bli anmäld!
Jag skrattar lite för mig själv, kan inte riktigt få fram någon annan reaktion mer än gapflabb och ilska samtidigt...Sedan skriver jag: Men vad är de jag gjort för fel? jag är hemma och är sjuk, jag kan inte motionera min hund ute, är de inte bättre att hon får sin stimulans hemma på ett löpband då...? hellre än att ligga i soffan en hel dag bara!
Kvinnan menar på: NE! Har man inte tid för sina djur då ska man inte ha några!
Då blir jag förbannad och frågar kvinnan: Har ni barn?
Kvinnan svara: Ja, men va fan har du med det att göra?...
Jag svarar lite frontartat mot henne: Men om du nu jobbar hela dagarna eller vad du nu gör... när du lämnar bort dina ungar på dagis, är väl de för att du inte har tid med dom eller? när du är sjuk lämnar du dom till kanske din mamma och pappa, bekant eller kanske till din sambo? När du ska ut på fest eller annan tillställning, lämnar inte du bort barnen till en barnvakt då?  SÅ KOM INTE TILL MIG OCH SÄG ATT JAG INTE HAR TID FÖR MINA HUNDAR NÄR JAG ÄR SJUK, DU SKA SE ATT DU HAR EXAKT SAMMA HEMMA HOS DIG! 
Jag såg att kvinnan började skriva något (det kommer ju upp en sån där skylt när någon skriver, men sedan slutade den visas och har inte hört något från kvinnan alls efter det!
 
Bara så ni vet älskar jag mina hundar ut till tusen! Finns ingen bättre än dom, ångrar mig inte en dag för att jag har skaffat dom! Dom är mina ögonstenar, mina nypon, min livsglödje. så kom inte och påstå något annat!
Sköter du ditt, så sköter jag mitt!
 

Dagens kost och motion!

I dagen till ära startade jag dagen med min vanliga frukost (1dl havregrynsgröt, 0.5dl russin och 1dl mjöllk).
känner redan efter andra dagen med denna frukosten mättar mer än alla de andra tidigare frukostar. Innan jag började med min "nya livsstil" åt jag kanske 4 mackor till frukost, varför? Jo för att tar man en... Gud va gott de va! Då tar man två...tre....fyra... Man inser inte själv att man överäter fören man tittar på vad någon annan äter. En tjej på gymmet äter till frukost, smoothie eller gröt eller annat lätt till frukost tillsammans med en frukt. jJag har alltid tänkt, men gud människa, hur överlever du dagen om du äter så lite?? Men den stora frågan är: hur överlever jag? När jag äter så mkt...
Att komma till insikt med hur mycket och vad man själv äter är de svåraste seget. Att själv kunna säga till sig själv att: "fan va du äter människa! Blir du aldrig nöjd?"
Varför känner man inte det här "näjda" när man äter mycket. Vad gör de om man tar en extra smörgås? Vad gör de om jag äter en pizza idag, det är ju faktiskt sallad på! Men WTF!!! Allvarligt? Fattar man inte själv att en pizza är onyttig även fast man tar sallad på... Det är ju inte så att man äter mindre av pizzan bara för att de är sallad på?! Ne de gör man inte, man äter snarare mer! "det är ju nyttigt med sallad" tänker man för sig själv...
Men nu har man verkligen fattat hur mkt man äter och vad otroligt onyttigt man äter. Inte undra på att man blir deppig och mår dåligt över sig själv i de långa loppet!
 
Nu är de dags för förändring! Jag ska ge min kropp endast vad den behöver för att klara av dagen och till att bli sund. inte proppa i mig massa "extra" bara för att "jag" ska bli nöjd, blir jag nöjd?? NEJ! Att bara äta de man behöver gynnar både mig själv, och min kropp.Kroppen mår inte bra av massa överflödig mat som ligger och jäser i magen, min kropp mår inte bramed massa fettlagringar runt min magsäck, njure och andra organ. JAG mår inte bra av att äta för mycket. Jag mår inte bra av att äta mig proppmätt och sedan ångra mig....
 
Fan! ta tag i ditt liv istället, det är ju liksom ingen anna som kommer att göra de åt dig!!!
Detta är mitt mål! Jag ska bli denna tjejen igen, bort med massa skit i kropp och sinne och leva livet, precis som jag gjorde då detta kortet blev taget! 
Kom ihåg,
sluta tänk på vilken person du vill bli
kämpa  och va den personen!!
 


Neverfarbehind

 
 "You will never be far behind, because you aralways in front of me"
 


Lillebror blir en stor-ebror!

 
 
Martin, lille Martin!!
Idag fyller min lillebror 18. kan inte fatta att han blir så stor, ser honom fortfarande som n liten 5 åring som älska pokemon! Pikatchooooooo! (eller hur de nu stavas xD är inte så insatt i de;))
han fick i dagens ära en present av min som är väldigt passande för en nykläkt 18 åring. en "fribar" utekväll :)
tror han blev nöjd! ;)
Han är ingen lillebror längre.... han är både längre, starkre och smartare än vad jag :S 
 
 

Let it begin!

 
Helt otroligt!
 
Jag var som i chocktillstånd igår när jag och Hanna pratade träning och kost. Kollade för skojs skull upp hur många kalorier jag äter per dag. Det blev otroliga 3200!!!!! Fattar inte vart jag har kunnat stoppa i mig så många?! Jag var som i en koma i säkert 1 timme efter att jag läst detta. 
Nu har jag laddat ner appen Shapeup club som visar hur många cal jag ska äta per dag och hur mkt jag (på ett ungefär förbränner under viss träning). Det var verkligen en kanonapp för dom som vill ha lite mer koll på sin kost! 
Tex. frukosten som jag tidigqare ätit och trott att det inte var någon direkt far låg på otroliga 900 cal! BARA FRUKOSTEN!!! Det är ju för fan halva dagsbehovet på bara lte bröd och annat.
Enligt appen visar den att jag ska äta 1300 cal om dagen för att uppnå min mlvikt inom 23 veckor. Detta tycker jag låter väldigt rimligt och hoppas på att det ska stämma :)
 
Startvikt: Wopping 93 Kilo!
Målvikt: (inom 23 veckor) 70 Kilo
Summa: -23 Kilo
 
Steg 1: Bekännelse
Jag är 169cm lång och väger 93 kilo! jag har ett BMI på 33 vilket klassas som fetma! Jag äör vacker som jag är behöver inte äta för att må bättre! Idag är starten på ditt nya liv och det kommer att gå galant! du kommer ha några gupp på vägen, men låt dig inte stoppas utav de. Dessa gupp kommer att göra dig ännu starkare och motivationen kommer att höjas varje gång du klarar av ett gupp!
 
Steg 2: Dag 1
Dagen börjar med att plugga på regält om cal, kost, motion och allt där till. Att komma till insikt hur mkt cal/kolhydrater/fett osv varje maträtt/matdel innehåller.
Tex:
Apelsin (1st): 86cal 
Banan (1st): 116cal
Couscous (2dl): 149 cal
Exempel på frukost: 1 dl havregrynsgröt, 1 msk linfrö, 1 dl (1.5%) mjölk, 0.4dl russin: 267 cal
 
Det springer iväg otroligt fort om man inte har koll på de. Man tänker inte att det innehåller så mkt cal i mat! Det är helt chockerande hur mkt man proppar i sig!!
 
Matsedel Dag 1:
Frukost
1dl havregrynsgröt
1dl mjölk (1,5%)
0.4dl russin
1 mck linfrö
Summa: 267cal
 
Mellanmål
1 st apelsin
Summa: 87cal
 
Middag
1 kyklingbröst utan skinn 
2dl couscous
2dl morötter, tillagade
gurka, skivad
summa: 294cal
 
Mellanmål
2 st banan
summa: 231cal
 
Kvällsmat
150gr lax
1dl couscous
gurka
2dl morötter
summa: 395cal
 
Total summa: 1274cal!
 
Let it begin!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.